0 In Hälsosam livsstil - tips & inspiration

Maghälsa och glada magar

samarbete husk

Magar och maghälsa är helt klart ett av de ämnen som jag får flest frågor om. Vi är helt klart många där ute som har magar som inte alltid mår på topp och som är lite extra känsliga. Jag har under året samarbetat med Husk som är ett kosttillskott som hjälper magar att må bättre.

Hur vet du då om du har problem med din mage eller om det är “normalt”? Alla blir väl svullna efter att man har ätit? Eller?

Några vanliga tecken på magproblem:

  • Uppblåst
  • Gaser
  • Går inte på toaletten och tömmer tarmen dagligen
  • Diarée eller lös avföring
  • Trög mage och förstoppning
  • Halsbränna
  • Svullen efter att du ätit
  • Irriterad tarm, IBS
  • Magknip

Men magproblem kan även visa sig som hudproblem som eksem och dåligt immunförsvar. Du har säkert hört det redan, men 70 % av immunförsvaret sitter i just magen och tarmarna.

husk tarmhälsa magproblem tillskott

Husk går utmärkt att blanda ner i en smoothie.

Har du läst min serie om maghälsa?

Just för att jag får så många frågor om magar och maghälsa, så skrev jag i våras en serie inlägg om ämnet. Minns du den?

Om du missade den så finns alla inlägg länkade här nedanför. Och även om du har läst dem, så är det inte fel att läsa en gång till. Det finns mycket matnyttigt i inlägget och jag skulle tro att det är svårt att ta till sig allt direkt vid första läsningen.

Husk – kosttillskott för gladare magar

Husk är ett tillskott på marknaden som hjälper till att få magen gladare och på bättre humör. Tillskottet innehåller fiber som får magen att fungera och må bra.

Husk innehåller psylliumfiber som är en form av vattenlösliga fiber som bildar en form av gel i kontakt med vätska. Det finns naturligt i bland annat havre, frukt och grönt. Du kanske har hört att havre är bra för att sänka kolesterol? Det är bland annat för att fiber binder kolesterol och hjälper dem ut ur din kropp.

husk maghälsa tillskott fiber

havregryn

Husk Classic och Husk med mjölksyrebakterier

Husk Classic (den gröna) är ett tillskott av 100 % naturliga psylliumfiber och hjälper mot både trög och lös mage. Det handlar alltså om ett extra tillskott av fiber som även finns i frukt, grönsaker och spannmål som havre. Många av oss får i alldeles för lite fiber från vår mat, och då är ett tillskott en bra extra boost för magen

Den blå varianten av Husk innehåller samma bas som den gröna Husk Classic men är unik då den även innehåller mjölksyrabakterier som finns naturligt i vår tarmflora. Tillskottet stöttar alltså och stärker vår tarmflora.
Husk ger effekt inom några dagar. Följ rekommenderar dos på förpackningen och komplettera med en näringsrik och varierad kost.

Husk finns att köpa hos apotek och i hälsokostfackhandeln. Jag har lagt till Husk som en av mina personliga favoriter på min egna sida hos Bodystore där du enkelt kan hitta den och läsa mer.

Läs gärna serien med inlägg som jag länkade en bit högre upp, om du har problem med din mage eller är intresserad av ämnet. Har du frågor så får du gärna ställa dem i kommentarerna så ska jag svara så bra och så snart som jag kan.

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply