2 In Sötsaker - recept

Mörk ischoklad med kokosolja

Julens mest klassiska godis skulle jag säga är knäcken och is-chokladen. Recept på knäck har ni ju redan fått av mig (spana in det här) och idag är det dags för ischoklad.

Mörk ischoklad med kokosolja

Du behöver:

  • 200 gr kokosolja
  • 250 gr mörk choklad (jag använde 85 %)

Gör så här:

  1. Smält kokosoljan i en kastrull på medel till svag värme.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen. Rör tills allt är smält och blandat.
  3. Häll upp i små aluminiumformar.
  4. Ställ kallt för att stelna.

Varför inte testa någon smaksättning som rivet apelsinskal, kardemumma eller lakritspulver?

Välj rätt kokosolja

Tänk på att inte använda det silvriga paketet med kokosfett som finns i kyldisken. Det innehåller härdade fettsyror som inte är bra för oss. Om man tänker bättre kokosolja som smör så är det silvriga paketet som margarin, dvs en processad produkt från industrin.

Välj hellre en ekologisk kallpressad kokosolja.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Gitte
    12 november, 2016 at 18:55

    Mums! Ska testa med rivet apelsinskal :)

  • Reply
    Chokladfudge med kokos – lchf, paleo, sockerfritt |
    21 februari, 2017 at 12:47

    […] Ischoklad […]

  • Leave a Reply