3 In Sötsaker - recept

Mugcake med pepparkaka

Mugcake – kaka som bakas på ett par minuter. Har du testat att göra en mug cake någon gång? Det är som det låter – en kaka i en mugg. Du blandar ihop ingredienserna, in i mikron en liten stund och så har du en varm god kaka i handen. Variationsmöjligheterna är oändliga och idag tänkte jag tipsa om en mug cake med jul-touch.

clean eating mug cake jul

Mugcake med pepparkaka

Du behöver:

  • 1 ägg
  • 2 msk mandelmjöl (mo du inte tål mandel så mixa solrosfrö till mjöl)
  • 1-2 tsk kanel
  • 1-2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 msk kokosmjölk
  • 1 krm bakpulver
  • 1 msk kokossocker

Gör så här:

  1. Vispa ägget och tillsätt sötningen.
  2. Vänd ner övriga ingredienser.
  3. Tag fram en mugg och smörj den med olja eller smör. Klä gärna muggens insida med lite kokos (som ströbröd).
  4. Häll smeten i koppen och ställ in i micron. Kör på full effekt i ca 1-2 minuter (beror på microns effekt). Mitt tips är att inte gå ifrån micron utan ta ut kakan var 20-30 sekund och kolla kladdighet (en torr mug cake är nämligen inte kul).
  5. Servera med lite vispad kokosgrädde (ha kokosgrädden i kylen ett par timmar innan så får den fastare konsistens).

clean eating pepparkaka mug cake

 

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Veronica
    2 december, 2015 at 12:58

    Det lät fantastiskt gott. Måste jag testa!

    • Reply
      admin
      2 december, 2015 at 13:02

      Gör det! De är verkligen supergoda!

  • Reply
    admin
    2 december, 2015 at 21:46

    Du har hittat rätt :) i knäcken använde jag varianten gold (finns clear också).

  • Leave a Reply