Mugcake – kaka som bakas på ett par minuter. Har du testat att göra en mug cake någon gång? Det är som det låter – en kaka i en mugg. Du blandar ihop ingredienserna, in i mikron en liten stund och så har du en varm god kaka i handen. Variationsmöjligheterna är oändliga och idag tänkte jag tipsa om en mug cake med jul-touch.
Mugcake med pepparkaka
Du behöver:
- 1 ägg
- 2 msk mandelmjöl (mo du inte tål mandel så mixa solrosfrö till mjöl)
- 1-2 tsk kanel
- 1-2 tsk pepparkakskrydda
- 1 msk kokosmjölk
- 1 krm bakpulver
- 1 msk kokossocker
Gör så här:
- Vispa ägget och tillsätt sötningen.
- Vänd ner övriga ingredienser.
- Tag fram en mugg och smörj den med olja eller smör. Klä gärna muggens insida med lite kokos (som ströbröd).
- Häll smeten i koppen och ställ in i micron. Kör på full effekt i ca 1-2 minuter (beror på microns effekt). Mitt tips är att inte gå ifrån micron utan ta ut kakan var 20-30 sekund och kolla kladdighet (en torr mug cake är nämligen inte kul).
- Servera med lite vispad kokosgrädde (ha kokosgrädden i kylen ett par timmar innan så får den fastare konsistens).
3 Comments
Veronica
2 december, 2015 at 12:58Det lät fantastiskt gott. Måste jag testa!
admin
2 december, 2015 at 13:02Gör det! De är verkligen supergoda!
admin
2 december, 2015 at 21:46Du har hittat rätt :) i knäcken använde jag varianten gold (finns clear också).