6 In Frukost & mellanmål - recept

Over night oats – enkel & god glutenfri frukost

banner annonslänk bodystore

Over night oats är en form av gröt, fast du kokar den inte utan låter den stå och svälla under natten istället. Att tillaga och äta havre på det här sättet har flera fördelar. Du sparar tid på morgonen och slipper dessutom kastruller att diska. Det är även enkelt att ta med sig som mellanmål till t ex jobbet.

over night oats banan kakao
over night oats banan kakao

Over night oats med kakao och banan

Skriv ut receptet

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda havre, chiafrö och ev smaksättning i en skål eller burk.
  • Häll över mjölken och rör runt igen tills allt blandats ordentligt.
  • Ställ i kylen i minst 3-4 timmar men gärna över natten. Så mjuknar havren och både den och chiafröna suger åt sig vätska.
  • Toppa sedan med sådant som du gillar.

Smaksätt och toppa din over night oats

Mitt recept här nedanför är ett grundrecept som du själv sedan enkelt kan experimentera med. Här nedanför hittar du mina tips smaksättningar och topping. Det måste inte vara svårt utan håll det enkelt. Variation är viktigt för att vi inte ska tröttna.

Smaksättningar till din over night oats:

God topping till din over night oats:

Har du fler tips? Dela med dig i kommentarerna så fyller vi på listan tillsammans.

Kanelstekt äpple med chiapudding och mandelcrunch 3

Istället för havre

Det går även att använda annat är havre för att göra en over night oats. Knasigt att kalla det oats (=havre) så bara. Ibland ser man att det kallas over night noats (no + oats). Men du förstår grejen ;) Förslag på vad du kan använda:

  • Kokt quinoa – ger dig bra med extra vegetabiliskt protein.
  • Hampafrö – perfekt för bra fetter och även här protein.
  • Kokt ris – smart sätt att använd upp ris som blivit över.

Recepttips!

>> Over night oats med hampafrö

clean eating by annika

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Sandra
    28 juli, 2018 at 12:59

    Vad gott det ser ut! Vilken mjölk använder du för att få den så krämig som den ser ut på bilden?

    • Reply
      Sandra
      28 juli, 2018 at 13:01

      Gäller overnightoatsen, men kommentaren verkar inte hamna på rätt inlägg..

      • Reply
        admin
        8 augusti, 2018 at 06:21

        Jo då, tror allt den hamnade rätt :)

    • Reply
      admin
      8 augusti, 2018 at 06:21

      Tack för din kommentar! Over night oats är riktigt gott nu på sommaren då det är kallt. Jag använder olika sorters mjölk. Inte alltid en fet kokosmjölk som jag annars tycker behövs till chiapuddingen. Cashewmjölk är en personlig favorit :)

  • Reply
    Frida
    24 augusti, 2018 at 20:29

    Hej Annika. Jag undrar hur mycket lakritspulver du har i en sats over night oat meal. ? Får aldrig riktigt till det. Tack glr en ubderbar sida med mycket gott å nyttig information å tips 😊

    • Reply
      admin
      27 augusti, 2018 at 13:18

      Inte så mycket skulle jag säga, men är ju en smaksak. Kanske 0,5 tsk ca.

    Leave a Reply

    Recipe Rating