I början när jag la om min kost så körde vi mest på kokt eller ugnsstekt fisk. Jag undvek att steka för jag visst helt enkelt inte vad jag skulle panera i fisken med istället för mjöl. Jag stötte på flera recept där man panerade i mandelmjöl men eftersom Henrik är nötallergiker så var det inget alternativ. Men så en dag fick jag idén att testa att panera i sesamfrö och det blev riktigt gott! Fisken får den där goda smörstekta smaken men också en krispig och lite nötig smak från fröna.
Sesampanerad torsk med skagensås, 4 port
- 4 torskfiléer
- 1-2 ägg
- ca 2 dl skalade sesamfrö
- smör att steka i
- salt och peppar
Låt fisken tina först om den är fryst. Vispa upp ägg(en) i en liten skål och häll upp sesamfröna i en djup tallrik. Vänd först den tinade fisken i ägget och därefter i sesamfröna så att den blir täckt av frö. Smält smör i en stekpanna och när det slutat fräsa så lägger du i fisken. Stek på medelvärme tills genomstekt. Salta och peppra.
Servera med skagensåsen som du hittar receptet på här och valfri grönsaker.
No Comments