Glutenfri granola sötad med houng – perfekt att göra på söndagen och ha redo under veckan. Nötter är otroligt näringsrikt och innehåller bra fetter som mättar bra som frukost och mellanmål. I denna granola ingår även en mindre mängd havregryn som ger fiberrika kolhydrater.
När granola rostas i ugn får nötterna en underbar extra nötig och rostig smak. Det kombinerat med kanel och kardemumma ger en fantasiskt god topping till yoghurten, kvargen eller chiapuddingen.
Glutenfri granola med honung
Receptet ger ca 5 dl granola vilket brukar vara lagom för en vecka, i alla fall hemma hos oss. Förvara granolan i en lufttätburk. Du kan även anpassa receptet och testa olika smaksättningar och/eller även blanda ner lite torkad frukt.
I receptet finns så kallade annonslänkar till Bodystore. Det är länkar som hjälper dig att hitta till bra produkter. Men länkarna hjälper även mig att fortsätta skapa gratis recept till dig. När du genomför ett köp genom länkarna får jag nämligen en procentuellt provision som ersättning. Tack för att du stöttar mig! Det hjälper mig att fortsätta ta fram och dela recept med er.
Glutenfri granola med honung
Ingredienser
- 1,5 dl glutenfria havregryn
- 3 msk pumpafrö
- 3 msk solrosfrö
- 3 msk chiafrö
- 50 st valfria naturella nötter
- 1 dl kokosflakes
- 1 msk ceylonkanel
- 1 msk kardemumma
- 1 msk smält kokosolja
- 0,5 dl honung
Instruktioner
- Värm ugnen till 170 grader.
- Hacka nötterna grovt och blanda tillsammans med övriga torra ingredisner, i en bunke.
- Smält kokosolja tillsammans med honung och blanda ner i nötblandningen.
- Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta i ugnen i ca 20-25 min.
- Rör om granolan efter ca 10 minuter.
Fler recept på glutenfri granola
Jag hoppas att receptet här ovanför gör dig sugen och kanske är du nyfiken på att testa fler recept på just granola. Här nedanför har jag länkat till mina mest populära och omtyckta recept på granola. Hoppas att du även där hittar något som faller dig i smaken.
No Comments