Kokosmuffins med blåbär, detta är ett av mina absoluta favoriter när det kommer till fika. De är saftiga och smakar jättegott. De är naturligt glutenfria och om du väljer kokosolja iställer för smör blir de även mjölkfria.
Olika sätt att söta muffinsen
Kokos har i sig själv en ganska söt smak så för dig som vill hålla nere på det söta, kan du helt utesluta stt tillsätta extra sött. Jag väljer att söta med björksocker som är milt mot blodsockret. Du kan även använda kokossocker men det påverkar blodsockret och ger en lite mörkare färg till muffinsen.
Läs mer: Björksocker – baka sött utan socker
Hitta ingredienserna
I detta inlägg kan du se gröna länkar vid namn på olika ingredienser. Det är länkar som går till Bodystore då jag köper hem mina produkter ifrån. Tanken med länkarna är att de ska hjälpa dig att enkelt hitta de ingredienser du behöver. När du handlar via länkarna får jag även en viss ersättning vilket bidrar för mig att fortsätta skapa recept som är gratis för dig. Detta kallas för annons-, eller affiliate-länkar.
Kokosmuffins med blåbär – glutenfria,mjölkfria, lchf, paleo
Receptet ger ca 10 st muffins. Så klart kan du byta ut blåbären mot andra bär och själva muffinsreceptet går att använda som ett ”grund-recept”. Jag har pudrat mina muffins med lite Sukrin Melis. Det påminner om björksocker men är i puderform.
Glutenfria kokosmuffins – lchf paleo
Ingredienser
- 3 st ägg
- 1 dl björksocker
- 1 dl kokosmjöl
- 1,25 dl riven kokos
- 100 gr smör eller ghee (kokosolja för mjölkfritt)
- 0,5 dl krämig kokosmjölk
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljpulver
- blåbär
Instruktioner
- Vispa äggen fluffiga tillsammans med sötningen.
- I en bunke blandar du kokosmjöl, kokos, bakpulver och vaniljpulver.
- Smält smöret och ha i kokosmjölken.
- Vispa ner smöret och kokosmjölken i äggen.
- Vispa sedan ner de torra ingredienserna. Blanda väl men var försiktig och vispa inte ur för mycket luft.
- Fördela i muffinsformar och toppa med blåbär.
- Grädda i 175 grader varmluft i ca 10-15 min.
1 Comment
Gäst
30 januari, 2016 at 21:41Tack, det blev riktigt bra. Jag hade inget annat än kokossocker. Det blev väldigt sött, trots att jag tog mindre än 1 dl, 0,75. Jag tog också lite mindre bakpulver, ca 1,5 tsk. Sen hade jag bara djupfrysta blåbär, det blev dock bra, men kanske hade färska blåbär varit bättre och lite mindre blött.
(Det ser ut som dina har florsocker på sig?)