Glutenfria våfflor dukas fram på vårt bord idag när min bror, hans tjej och deras lilla kille på 4 månader, kommer på besök. Mitt senaste recept på glutenfria våfflor med ris– och havremjöl, är enkelt att göra och riktigt gott. Servera gärna vispad grädde (eller kokosgrädde), chiasylt eller varför inte färska bär. Mums!
Glutenfria våfflor är inte helt enkelt att få till. Ha det med dig när du sätter igång. De blir goda och det är inget fel på smaken men någon knaprig glutenfri våffla har jag inte stött på än. Goda? Yes! Knapriga? Nja.
Glutenfria våfflor med havre- och rismjöl
Det här receptet ger ca 12 våfflor och de blir ganska tjocka och matiga. Jag gillar att blanda havremjöl och rismjöl. Tycker att det blir bra ihop. Vill du ha dem mejerifria så byter du enkelt ut mjölken mot en vegetabilisk mjölk.
Glutenfria våfflor med havre- och rismjöl
Ingredienser
- 8 st ägg
- 100 gr smör
- 4 dl havremjöl
- 4 dl rismjöl
- 10 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk vaniljpulver
- smör eller kokosolja till gräddning
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt ägg och mjölk och blanda slätt.
- Smält smöret och rör ner.
- Hetta upp våffeljärnet och smöra ev. Grädda våfflorna.
Gott till våfflorna
Tips på gott till våfflorna:
- Chiasylt
- Kokosgrädde
- Chiapudding
- Hasselnötskräm
- Nötsmör
- Färska bär & frukt
- Vispad grädde
- Äkta gräddglass
No Comments