Den här glassen är en favorit hos mina barn. Som om det inte räckte med att den är god och full av nyttigheter så är den även oförskämt enkel att mixa till. Jag brukar alltid ha ett lager med frusen frukt och bär i frysen så det bara är att plocka fram. Ett tips är att om du har bananer som börjar bli bruna – skala dem och frys in i bitar. Perfekt att ta fram att söta bakverk, glass och annat gott med.
Mango-glass, 2 portioner
- 1 frusen banan
- 250 gr frusen mango
Ta fram frukten ur frysen och låt halvtina en liten stund. Om du använder färsk banan så lägg istället in den i frysen en stund så att det blir kall. Skär frukten i bitar i en bunke och mixa samman med stavmixer. Voila!
Obs! En banan kan ju variera i storlek så använd ditt sunda förnuft och ta ev lite mer eller mindre för att få en lagom krämig konsistens. Om du vill dölja banan-smaken lite mer så kan du öka på med mangon.
No Comments