Inlägg i samarbete med SMART planering

Idag har jag något riktigt bra att tipsa er om! Jag kom i kontakt Sara, som driver SMART planering, i våras och fick möjligheten att testa några av hennes böcker inom planering. Och jag var verkligen fast direkt. Böckerna är helt fantastiskt bra! Jag visste genast att jag ville tipsa er om dem. Idag kommer jag att visa upp och berätta om några av mina favoriter men du kan se hela utbudet på smartplanering.se. Missa inte koden mot slutet av inlägget som ger dig rabatt på hela bokutbudet.

Historien bakom SMART planering

SMART planering drivs som sagt av Sara som beskriver sig själv som en helt vanlig tjej som älskar hälsa och att röra på sig och att hon, som alla av oss, så klart vill se resultat av sina insatser. I den där viljan i att se resultat föddes tanken om bra böcker för smart planering och som ett verktyg för att synliggöra utvecklingen.

Mina favoriter – hälsodagboken, matdagboken och kost & träningsdagboken

Känns som om jag sagt det tusen gånger, men det tål att upprepas – för att utvecklas så krävs det planering, struktur och ett sätt att utvärdera resan. I all min kostrådgivning rekommenderar jag att skriva matdagbok av just den anledningen. Och som sagt, jag har aldrig sett något motsvarande böckerna från SMART planering. De är outstanding! 

Jag berättar nedanför om mina tre favoriter men du kan se hela utbudet på hemsidan

smart planering

Hälsodagbok

Hämtat från bokens inledning:

Hälsodagboken är skapad för att du lättare ska kunna strukturera din vardag genom att göra medvetna val med kosten, planerna din träning och motiveras till att röra på dig mer i vardagen och samtidigt få dig att reflektera över dagsformen.

Och boken lever verkligen upp till vad den lovar! I bokens inledning får du hjälp och tips med hur du sätter smarta mål, enkla sätt att göra vardagen mer hälsosam och hjälp att mäta dina utveckling. Därefter är boken upplagd så att du inför varje ny vecka gör en plan och skapar målsättningar. Dessa benar du sedan ner dag för dag där du på ett enkelt och motiverade sätt får hjälp att hålla koll på kost, stress, sömn men även rörelse. Efter veckans slut, så får du hjälp med att reflektera kring veckan som gått och utifrån det sätta upp nya planer och mål inför nästa vecka. Riktigt bra!

Syftet med Hälsodagboken är att skapa en mer hälsosam vardag och hitta en balans i livet för att slippa all stress kring hälsa. Hälsodagboken är en hjälpande hand på vägen där du dag för dag kan checka av dagen och ge dig själv en stund att reflektera och uppskatta vad som varit roligast och vad du är mest nöjd med! En sund balans i livet helt enkelt för en mer stressfri och glädjefylld vardag

smart planering

smart planering

smart planering

Matdagbok

Hämtat från matdagbokens inledning:

Att skriva ner vad du äter är kanske inget du vill göra hela livet, men om du under en period registrerar det du stoppar i dig, skapar du ofta en stor medvetenhet om dig själv. När du efter ett tag kan se sambanden mellan stress, sömn och kost så får du en bättre förståelse om varför det står still på vågen eller varför du under perioder känner dig trött, hängig eller allmänt seg.

Kunde inte sagt det bättre själv. Att under en period skriva matdagbok är ett oerhört (!!) kraftfullt verktyg i att nå eventuella mål som man har. Det handlar inte nödvändigtvis om att räkna kalorier eller gram. Det handlar bara helt enkelt om att bli medveten. Den här matdagboken, med risk för att låta tjatig, är helt fantastiskt bra. Precis som i hälsodagboken får du inledningsvis kloka råd och tips inför din resa. Upplägget liknar också det i hälsodagboken med planering inför veckan, registrering dag för dag och avslutningsvis en reflektion och utvärdering av veckan som gått. Men här ligger fokus mycket mer på maten. Du har större utrymme att skriva på just kring matbiten men övriga delar som motion, stress och sömn finns också med.

matdagbok

matdagbok

matdagbok

matdagbok

Kost & träningsdagbok

Min tredje, och personliga, favorit är ett nytt tillskott i utbudet. Nämligen kost och träningsdagboken där kost och träning kombineras på ett riktigt snyggt och bra sätt

Hämtat från bokens inledning:

Den här kost & träningsdagboken räcker i 3 månader och kommer göra det enklare för dig att planera dina dagar samtidigt är det lagom tid för att du ska hinna se en utveckling och få in nya bra vanor. Använd boken till att fokusera på kosten, träningen och vardagsmotionen under den här perioden. Planera vad du ska äta och hur du ska träna respektive dag och sätt realistiska mål. Mät framstegen, gläds över hur du utvecklas och beröm dig själv på vägen. Du har en plan, nu är det bara att följa den.

Den här boken använder jag själv dagligen nu i min resa mot en lite bättre form. Den passar mig perfekt eftersom både kost och träning ges gott om utrymme för anteckning och reflektion. 

smart planering

Erbjudande till mina läsare

Sara har varit snäll nog att sätta ihop en kod till er läsare som ger 25 kr rabatt på valfri bok. Ange koden CleanAnnika när du beställer via smartplanering.se för att få din rabatt. Koden gäller till och med 17 september. Jag tycker att du ska klicka dig in på hemsidan direkt och kolla runt bland utbudet av böcker. Böckerna håller en hög kvalitet och utbudet är stort så jag lovar att du inte kommer att bli besviken.

clean eating by annika

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *