Muffins med vinbär och fria från gluten, mjölk och vitt socker. Enkelt recept som passar perfekt till fikat. Jag hade röda vinbär i mina men bara fantasin sätter gränserna.
Vinbärmuffins, 12 st små
Du behöver:
- 3 ägg
- 1 msk honung eller annan sötning (jag hade sötströ från Ica)
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 0,5 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 1 dl kokosflingor
- 2 tsk bakpulver
- 100 gr smör (eller ghee)
- 0,5 dl valfri mjölk
- vinbär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 vanlig.
- Vispa ägg och sötning pösigt med elvisp.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sedan ner i äggen.
- Smält smöret och ha i mjölken.
- Blanda sedan ner i smeten.
- Fördela i 12 muffinsformar.
- Tryck försiktigt ner 4-5 bär per muffins.
- Grädda i ca 10-12 min eller tills de fått fin färg och är torra i mitten.
1 Comment
Tankar om sötning | Clean Eating by Annika
27 augusti, 2015 at 10:47[…] Du har väl inte missat mina goda bär och kokosmuffins? […]