Aprikoser i rawfoodbollarna istället för de kanske mer klassiska dadlarna, är ju perfekt nu inför påsken. Den gula färgen som aprikoserna ger är så fin. Dessutom har aprikoserna en god söt smak som är god att bryta av med lite fräsch apelsin (citron eller lime funkar säkert också).
Jag använder hampafrö i receptet. Hampafrö är ett proteinrikt litet frö som är rikt på hälsosamma fetter. Läs gärna inlägget Hampafrö – rikt på vegetabiliskt protein och hälsosamma fetter där jag berättar mer om detta underbara frö.
Om du vill ha fler recept på godsaker, så tipsar jag om fler recept längre ner i detta inlägg.
Aprikosbollar med apelsin och passionsfrukt
Receptet ger ca 15 lagom stora bollar.
Du behöver:
- 0,5 dl hampafrö
- 1 dl mandelmjöl
- 100 gr gula torkade aprikoser
- 1 tsk kokosolja
- Saft från 0,5 liten apelsin
- Riven ingefära efter smak
- 1-2 tsk passionsfruktspulver
- Ev riven kokos att rulla i
Gör så här:
- Blötlägg gärna aprikoserna i vatten i ca 30 min.
- Mixa samman alla ingredienser till en smet. Om smeten är för torr för att rulla, ha i lite vatten eller eventuellt mer pressad apelsin. Om den är för blöt, ha i lite mer mandelmjöl.
- Smaka av smeten allteftersom och smaksätt till du känner dig nöjd.
- Rulla bollar och rulla i kokos. Använd gärna lätt blöta händer så går det enkelt att rulla bollarna.
Flera goda sötsaker att njuta av
- Chokladbollar sötade med banan
- Lemoncurd sötad med honung eller björksocker
- Vegansk fudge sötad med banan
- Jordnötsrutor med mörk choklad
- Kladdiga snickersrutor
- Snickersglass med 3 ingredienser
- Chokladbräck
- Raw food bollar med lakrits
- Veganska sötsalta mumsbitar
- Vegansk morotskaka
- Brownie med sötpotatis
Min mini-shop hos Bodystore
Jag har en egen sida, en mini-shop, hos Bodystore. Där har jag samlat många av mina personliga favoriter. Besök gärna sidan för att enkelt hitta det som jag brukar använda i mina recept.
No Comments