Chicken cashew var ett recept jag lagade första gången i höstas och det blev snabbt en favorit hos alla i familjen. En smakrik gryta med asiatiska smaker. Coconut aminos spelar en viktig roll för smaksättningen i rätten. Jag har skrivit ett helt inlägg om just coconut aminos tidigare och du kan läsa det här. Men kort sagt så är det fermenterad sav från kokosblomman. Det påminner om soja fast har ändå en helt unik umami-smak.
Chicken cashew – asiatisk kyckling med cashew
Detta är som sagt ett riktigt gott recept som funkar både till helgen eller som guldkant mitt i vardagen. Coconut aminos hittar du till bra pris hos Bodystore som även har cashewnötter och kokosolja. Vill du göra en low carb variant av receptet, så byt ut riset mot blomkålsris eller det ekologiska Better than rice från Bodystore. Det är ett ris gjort på konnyakumjöl och havrefiber som är så så gott.
Chicken cashew – asiatisk kyckling med cashewnötter
Ingredienser
- 600 gr kycklingfilé
- 60 gr cashewnötter
- 1 msk kokosolja
- 2 st vitlöksklyftor
- riven ingefära efter smak
- 2-3 msk coocnut aminos
- 1 st stor gul lök
- 1 st stor röd paprika
- 60 gr färsk spenat
- 4 port ris
Instruktioner
- Börja med att koka ris/pasta.
- Skär sedan kycklingen i mindre bitar och stek.
- Ha efter halva tiden även i cashewnötterna, som innan detta grov hackas.
- Ha sedan i samtliga övriga ingredienser (förutom spenaten) när kycklingen börjar bli färdig.
- Ha slutligen i spenaten ca 1 min innan detta är färdigt.
- Servera ihop med riset.
Fler goda middagstips
Recepttips och ny inspiration kan man aldrig få för mycket av, eller hur? Här nedanför hittar du några av mina favoritrecept som finns här på bloggen. Kanske har du redan testat något av dem? Berätta gärna vad du tyckte i så fall. Gör det så mycket roligare för mig att ta fram och dela recept när jag får respons från er.
- Kycklingköttbullar i tomatsås med basilika
- Glutenfri paj med kyckling, fetaost och gräslök
- Torsk med röd curry och coconut aminos
- Torsk med tomat, basilika och vitlök
- Sesampanerad torsk med broccolimos
- Grillade kycklingbiffar med örter och vitlök
- Kycklinggryta med basilika och timjan
Vill du ha min e-bok ”5 steg till hälsosamma & hållbara vanor”?
Jag har under hösten skapat en e-bok, ”5 steg till hälsosamma & hållbara vanor”. Syftet med boken är att hjälpa dig att på ett enkelt sätt skapa hälsosamma och hållbara matvanor.
- Koll på maten
- Ha bra mat hemma
- Din tallrik
- Planera och förbered
- Recept inför veckan
I de första två stegen går vi igenom grunderna inom näringslära och i steg 3 applicerar vi det på din tallrik och hur du får ihop en balanserad och näringsrik måltid. I steg 4 får du mina tips för hur du gör vardagspusslet enkelt och effektiviserar matlagning och förberedelse. Slutligen får du i steg 5 flera (12 st) recept att inspireras av.
Du som signar upp dig till min maillista och på så sätt kommer att få mina hälsobrev (helt gratis och du kan när som helst avregistrera dig), får boken gratis av mig (ord. pris 49 kr). Fyll i din mail via denna länk, så får du mail med länk för att ladda ner boken.
No Comments