Paj är barndom för mig. Mamma gjorde ofta paj till helgen när jag var lite. Ost- och skinkpaj, kantarellpaj, köttfärspaj. Paj är gott!
Efter att jag la om min kost till glutenfritt så tog det ett tag innan jag lyckades hitta ett recept på pajskal som jag gillade. Detta recept på kikärtor är guldvärt! Igår experimenterade jag med en ny fyllning med kyckling, fetaost och gräslök. Det blev jättegott och receptet hittar du här nedanför.
Glutenfri paj med kyckling, fetaost & gräslök
Pajskalet är ett bra recept att spara och det funkar hur bra som helst till alla fyllningar jag testat. Pajen räcker till 4-6 personer, beroende på hur hungriga ni är.
Glutenfri paj med kyckling, fetaost & gräslök
Ingredienser
Glutenfritt pajskal
- 4 dl avrunna kikärtor (kokta)
- 4 msk pofiber
- 1 msk kokosolja eller smör
- 2 msk kallt vatten
- salt
Fyllning
- 300 gr kall tillagad kyckling
- 1 st gul lök
- 1 klyfta vitlök
- paprikapulver
- olja
- 150 gr fetaost
- 2 msk hackad gräslök (färsk eller fryst)
Äggstanning
- 4 st ägg
- 2 dl valfri mjölk
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
- Mixa samman alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform. Låt stå kallt i frysen i ca 5 min innan skalet förgräddas i 10 min.
- Skär kycklingen i bitar och hacka lök och vitlök. Fräs sedan i lite olja i en panna tillsammans med paprikapulver. Tillsätt gräslöken innan du drar av pannan från plattan.
- Fördela fyllningen jämt i pajskalet och strössla över den smulade fetaosten.
- Vispa ihop äggstanningen och häll över fyllningen.
- Grädda pajen i ca 30 min tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.
- Servera med en god sallad och eventuellt en klick gräddfil.
No Comments