Jag älskar zucchinibiffar i alla dess former! Och just biffar med zucchini är en av mina favoriter. De är goda att ha både till lunch och som ett snabbt mellanmål och går att äta både varma och kalla.
Morots & zucchinibiffar – glutenfria mjölkfria
Både morot och zucchini är fantastiska grönsaker att ha i alla från bröd och gröt till biffar som här. Mot slutet av inlägget hittar du en sammanställning över mina favoritrecept med morot och zucchini.
Morot- & zucchinibiffar
Ingredienser
- 300 gr zucchini
- 100 gr morot
- 1 st gul lök
- 2 msk fiberhusk
- 1 msk kokosmjöl
- 2 st ägg
- 3 st äggvitor
- 2 msk hackad persilja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1-2 tsk salt
- örtsalt efter smak
- kokosolja till stekning
Instruktioner
- Riv zucchinin på ett rivjärn och lägg i en bunke tillsammans med 1-2 tsk salt. Blanda runt så att saltet fördelas jämnt över zucchinin och låt stå 3-5 minuter.
- Sedan riv även moroten men denna behövs inte blandas med salt.
- Använd en tygduk eller dina händer för att pressa ut vattnet ut zucchinin och lägg sedan i en bunke tillsammans med moroten.
- Därefter tillsätt övriga ingredienser till grönsakerna (ej kokosolja). Låt stå 5 minuter för att svälla.
- Smält kokosolja i en stekpanna och provstek en minibiff på medelvärme. Smaka av och tillsätt ev örtsalt i biffsmeten.
- Forma sedan biffar och stek på medelvärme. Blöt gärna händerna för att enklare kunna forma biffarna.
- Jag brukar själv först vända dem i pannan för att ge dem fin yta och sedan grädda klart dem i ugnen på 200 grader. Näringen i råvarorna kan förstöras om de steks för hårt och därför gräddar jag gärna klart i ugn.
- Förvara i kylskåp och håller i 5-7 dagar.
Recepttips med morot och zucchini
- Zucchinibiffar med gräslök
- Formbröd med zucchini
- Zucchinifrallor
- Formbröd med kikärtor och morot
- Krämig zucchinisallad
- Fylld zucchini med bönor, tomat och paprika
- Zucchini-chips med havssalt och vinäger
- Morotsbacon
- Gröt med zucchini
- Pytt på zucchini och sötpotatis
- Zucchinispagetti eller nudlar (så kallade zoodles)
1 Comment
Stina
10 mars, 2020 at 12:43Wow, så gott det ser ut!