Chokladbollar är en av mina absoluta favoriter när det kommer till sötsaker. Kladdkaka och saltlakrits är också på toppen och fightas om toppplacering. Har du någon svag punkt vad gäller sötsaker? Du vet sånt där, som du verkligen njuter av?
Att njuta av saker som man tycker är riktigt gott är en del av att leva hälsosamt. Glöm inte det.
De här chokladbollarna är riktigt goda och jag gjorde dem senast till min födelsedag tidigare i mars. Hoppas du gillar dem lika mycket som jag.
Glutenfria chokladbollar sötade med banan
Hur många bollar det blir, beror så klart på hur stora du gör dem. Receptet ger ca 15-20, enligt mig, lagom stora bollar.
Du behöver:
- 6 dadlar
- 3 msk kokosolja
- 1 lagom gul banan
- 3 msk raw kakao
- 1 dl glutenfria havregryn
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 2 msk kallt kaffe
- 1 nypa himalayasalt
- Kokosflingor att rulla i
Gör så här:
Mixa alla ingredienser och rulla till bollar. Rulla i kokos. Ha i mer havremjöl om smeten är för kladdig och lite vätska om den är för torr.
Gott till fikat utan gluten, socker och mjölk
Här är fler recepttips från mig, på gott till fikat.
- Choklad och hasselnötsbräck med kanel
- Glutenfria choklad och kokosmuffins
- Sockerfria skummunkar
- Ingefärsbollar med bacon-sirap
- Sockerfri hasselnötskräm
Jag försöker använda frukt så ofta jag kan för att söta men annars är mina favoriter björksocker och yaconsirap. Läs gärna mer i blogginläggen Björksocker – baka sött utan socker och Yaconsirap – allt du behöver veta.
No Comments