Kanelstekt äpple är en av mina stora favoriter just nu. Det känns så höstigt på något sätt och lite lyxigt. Att steka äpplebitar i kanel är ett väldigt enkelt sätt att sätta lite guldkant på både frukost och mellanmål.
En frukt på sin egen hand är inte ett komplett mellanmål. Du behöver något till det för att göra det mer mättande och mer balanserat sett till näringsfördelning. Jag rekommenderar alltid att basera mellanmål på fett och protein eller en kombination. När du lägger till en frukt till en chiapudding som här (=fettkälla) så dels ökar du på volymen av mellanmålet och dels får du i dig hälsosamma fiber vilka båda bidrar till att öka på mättnaden.
Kanelstekt äpple med chiapudding och mandelcrunch
Hur du gör en perfekt chiapudding berättade jag om i detta inlägget och den crunchiga toppingen är denna granola. Utöver det behöver du ett äpple, lite smör och kanel.
Du behöver:
- 1 st äpple
- 1-2 tsk kanel
- 1 tsk smör eller kokosolja
- 0,5-1 dl kokosmjölk
- 1-2 msk chiafrö
- 1-2 msk av min crunchy granola med ingefära och kardemumma (du kan så klart även använda naturella nötter)
Gör så här:
- Tärna äpplet.
- Värm en panna och smält smöret eller kokosoljan.
- Ha i äpplet och vänd så att det täcks av smöret. Pudra över kanel och stek tills mjuknat.
- Lägg i en skål eller i ett glas. Toppa med chiapudding och granola.
No Comments