1) Frukost & mellanmål

Havre- och bönfrallor utan gluten och mjölk

Helg för mig betyder tillfälle att testa nya recept och förbereda mat inför veckan som kommer. Vardagen och allt pussel drog igång på allvar i veckan som gick. Jag blev snabbt påmind om hur viktigt det är att jag förbereder mat och mellanmål för att kunna göra bra val under veckan. Finns inget värre än att stå där trött sent på kvällen utan matlåda och mellanmål till dagen efter.

De här glutenfria havre- och bönfrallorna är ett nytt recept som jag testat mig fram till. De kommer att passa perfekt som mellanmål i veckan. I lärarrummet är det mycket kaffe och smörgås på eftermiddagarna och då kommer de här bönfrallorna att passa perfekt.

glutenfria_bönfrallor

Nu när vi snackar bakning vill jag tipsa om mitt inlägg där jag berättar om olika glutenfria mjöler. Vad det passar till och annat bra att ha koll på.

Läs tips!

Naturligt glutenfria mjöler

Havre- och bönfrallor utan gluten och mjölk

Receptet är lagom till 6 mindre eller 5 lite större frallor. Brödet innehåller 30 % protein som kommer både från äggen men också bönorna. Brödet går utmärkt att frysa.

Du behöver:

  • 250 gr förkokta vita bönor
  • 3 ägg
  • 0,75 dl havregryn
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 msk fiberhusk

Gör så här:

  1. Häll av och skölj bönorna.
  2. Häll bönorna i en bunke och mixa slätt med en stavmixer.
  3. Ha i äggen och mixa igen tills allt blandats.
  4. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Kommer vara en ganska blöt och rinnig smet.
  5. Låt stå och vila i 5-10 minuter. Husken kommer att svälla och göra så att smeten tjockar. Tillsätt ev lite mer husk.
  6. Forma sedan frallor med blöta händer. Degen ska fortfarande vara lös men formbar med blöta händer.
  7. Lägg på en plåt och strö över eventuell topping. Jag strödde över lite chiafrö och havre.
  8. Grädda i ca 30 min i ugnen på 200 grader. Ha extra koll på brödet under de sista 10 minuterna så att det inte bränns.
glutenfria_bönfrallor

Fler goda bröd utan gluten och mjölk

glutenfritt bröd med kikärtor och morot
glutenfria kikärtsfrallor
signatur annika malm clean eating

Nyhetsbrev

Annat som kan intressera

1 kommentar

Lämna ett svar